Település:
Jász-Nagykun-Szolnok megye, Szolnok


Szolnoki Széchenyi Parkerdő és játszótér


Erdő közepén található játszótér,igazi kikapcsolódás.

Azoknak akik kiszeretnének szakadni a város zajából, igazi kikapcsolódást jelenthet a Széchenyi Parkerdő és Ökoturisztikai Központ. 125 hektáron került sor turista útvonal kiépítésre, melyben sétáló, kerékpáros és lovas út található. A gyalogosok a mulccsal borított utat használhatják, a homokkal szórtat pedig a biciklisek és a lovasok. 

Lehetőség van tanösvényeken is baragolni. A Bagolyvár természetismereti tanösvény célja a többféle életközösség, élőhelytipus bemutatása,komplex ökológiai szemlélet kialakítása. Egy másik tanösvény pedig az erdész munkájába avat be bennünket. Leírások és képek segítségével mutatja meg,hogy az erdész feladata nem csak a fakitermelés, hanem az erdő felújítása.

Kettő darab tematikus bemutatóhely is kialakításra került. Az egyik az Alföld vadonélő állatait mutatja be, a másik pedig a környék madárvilágát.

A Parkerdő területén található egy hatalmas játszótér is, melynek területe 1,2 hektár. Az idelátogató gyerekek akác és fenyőfából készült játékokon játszhatnak, a nagy térnek köszönhet van hely futkározni, labdázni és jól elfáradni. A játszótéren található egy esőbeálló is arra az esetre , ha a játékot megzavarná egy váratlan zápor. A főbejáratnál kialakításra került parkoló  és bicikli tároló is.

 

 

 

 

Weblapok webáruháza ajánló

További webáruházi ajánlatok »

 

SzínesVilága cikk ajánló

További magazin cikkek »

 

Helyi látnivalók

További helyi látnivalók »